Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται παιδικό φεστιβάλ κλασικού αθλητισμού με τόσες παράλληλες δράσεις πολυπολιτισμικού ενδιαφέροντος με χορηγό επικοινωνίας μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό, με διάσημους καλλιτέχνες της μουσικής και της θεατρικής σκηνής, διάσημους αθλητές, πίστες μάχης με αρχηγούς σταρ από το ομώνυμο τηλεοπτικό παιχνίδι, θεματική επίδειξη αθλημάτων, με σεφ της μαγειρικής όπου αναδεικνύουν την μεσογειακή διατροφή και με σταρ του θεάματος που θα αναδείξουν τον ΟΛΥΜΠΙΣΜΟ τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ την ΕΙΡΗΝΗ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ των ανθρώπων μέσα από διαδραστικά παιχνίδια τα οποία έχουν εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα αλλά και με απλά παιχνίδια χαράς.

Με ένα μοναδικό και κοινό σύνθημα:

< Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ>.

Στόχος αυτής της κοινής προσπάθειας είναι να φτιαχτεί ένας πυλώνας ενδιαφέροντος για το παιδί όπου θα πρωταγωνιστεί ο κλασικός αθλητισμός.

Η πρόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ είναι να ταξιδέψει ο θεσμός αυτός και εκτός των συνόρων και να γίνει ένας ευρωπαϊκός θεσμός με συμμετέχοντες συλλόγους, καλλιτέχνες και ομάδες από το εξωτερικό.

Φέτος ανοίγει η αυλαία για το «1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΣΟΓΕΙΑ 2022» την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου του 2022 .

Στα πλαίσια λοιπόν ενός επίσημου πρωταθλήματος κλασικού αθλητισμού εντάξαμε όχι μόνο πολιτισμικές και πολιτιστικές δραστηριοτητες με κορυφαίους Έλληνες εισηγητές , πανεπιστημιακούς και επιφανείς Έλληνες όλων των ειδικοτήτων που θα μιλήσουν, θα παροτρύνουν και θα εκπαιδεύουν γονείς και παιδιά σε ένα πλαίσιο δια δραστικό – σεμιναριακό και χαράς αλλά πρωτοποριακά εντάξαμε και την παράδοση των Μεσογείων , την καθημερινότητα του τόπου, τον μικρό παραγωγό , τον έμπορο, τον συντεχνίτη, την λαϊκή τέχνη .

Δημιουργήσαμε δράσεις για να παντρέψουμε τον κλασικό αθλητισμό με τις τέχνες ,το θέατρο , την μουσική αλλά και την κουλτούρα της περιοχής, την παραγωγή και την λαϊκή τέχνη.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού: Επισκεψιμότητα 2.500 χιλιάδες άτομα ανα ημέρα.

Σας καλούμε σε μια κοινή προσπάθεια καλά συντονισμένη και πολύ δυνατή.

Γνωρίζοντας την εξαιρετική και πολύ χρήσιμη επικοινωνία που ήδη έχετε κάνει με την αγαπητή κυρία Μαριλένα Ανδριτσοπούλου θα παρακαλούσα να επικοινωνήσουμε και μαζί απλουστεύοντας τις διαδικασίες .

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ θα είναι από 6 ετών και πάνω και κατά βάση από τετάρτη δημοτικού και μεγαλύτερα . Η ηλικία των 5 ετών δηλώνεται όσον αφορά τα αθλητικά πινάκια δεδομένου ότι μπορεί ένα παιδάκι να είναι πρώτης δημοτικού και να μην εχει κλεισει ακομα τα έξι έτη ζωής.

Αναμένω να επικοινωνήσουμε για τα περαιτέρω.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

MESOGEIA 2022 -ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΣΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

FESTIVAL MESOGEIA

1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: OIKONOMOY ΒΑΣΙΛΗΣ (ΔΣ ΣΕΓΑΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ)

2. ΑΝΤΙΠΡΌΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΠΕΠΠΑΣ(ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ)

3. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΠΑΔΙΑΣ ΧΑΡΗΣ (ΔΣ ΣΕΓΑΣ-ΔΡΟΜΕΑΣ ΒΑΡΗΣ)

4. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΡΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ)

5. ΜΕΛΟΣ: ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)

6. ΜΕΛΟΣ: ΠΑΣΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

7. ΜΕΛΟΣ: ΜΟΝΟΚΡΟΥΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΗΛΙΟΣ ΣΠΑΤΑ)

8. ΜΕΛΟΣ: ΣΟΥΚΙΟΥΡΟΓΛΟΥ ΘΟΔΩΡΗΣ (ΔΡΟΜΕΙΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ)

9. ΜΕΛΟΣ: ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΑΜΕΙΝΙΑΣ Ο ΠΑΛΛΗΝΕΥΣ)

10. ΜΕΛΟΣ: ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ-ΑΤΤΙΚΗΣ)

11. ΜΕΛΟΣ:ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας)

ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ FESTIVAL MESOGEIA:

ΑΡΙΑΔΝΗ ΔΑΔΑ

6936115010